Monday, April 9, 2012

ADA AKU KESAH PART 2

kenapa KITA perlukan vitamin or suplement.. sbb ada yg ckp.. oo takpe.. aku takde sakit apa pn.. takde sakit buah pinggang takde sakit2 kronik.... aku sihat je.. cergas je..Hmm... well.. anda mungkin rasa anda sihat kerana tidak mengalami sakit kronik.. tapi cuba lihat..adakah anda ada masalah2 berikut?

  • kurang tenaga/letih/lesu/penat,
  • berat bdn berlebihan
  • selalu pening
  • gusi berdarah,
  • mudah calar
  • mengantuk,
  • gugup
  • selsema,
  • selalu mengambil painkiller
  • nafas berbau,
  • sakit2 sengal badan,
  • sakit bahu,
  • sembelit,
  • rambut gugur, 
Itu semua adalah tanda2 biasa disebabkan oleh pemakanan dan gaya hidup kurang sihat. 
ika dibiarkan berlarutan tak musthil ia membawa kepada sakit2 kronik.. dan pada ketika itu.. anda bergantung pada ubat..mesin..NAUZUBILLAH lah kan.. so,  Apa yang boleh kita amalkan untuk mencegah?... jom jom, mari tanamkan azam untuk mengamalkan gaya hidup sihat..mari apply tips2 di bawah ni..


  • Bersenam sekurang2nya 3x seminggu ( tak semestinya ke gym..boleh pilih yang simple2..turun naik tangga ke...skipping ke...)
  • Kurangkan pengambilan gula dan garam, kafein,rokok..
  • Makan makanan yg sihat dan seimbang (kurangkan mengambil makanan berproses ..ie fastfood... kerana makanan yang tinggi kadar pemprosesannya akan mengurangkan khasiat2 zat2 makanan tu.
  • Makan lebih sayur dan buah..makan protin dari sumber rendah lemak
  • Minum 8-10 gelas air yang bersih
  • Belajar kawal stress dan tekanan hidup
  • Tampung kekurangan diet anda dengan vitamin yang berkualiti seperti multivitamin, Vitamin C , Vitamin E.B Complex.. 
Vitamin pilihan saya? Saya dah memilih vitamin jenama Shaklee. kerana ianya selamat, berkesan dan mesra alam.. dan yg penting ianya vitamin natural bermaksud badan mudah serap berbanding vitamin sintetik/kimia.. dan yg palinggg bestt sbb ianya affordable..murah setanding kualiti.. takdela nak kene spent beratus2 sebulan utk suplemen....sebotol multivitamin Shaklee tahan berbulan2 dan sebotol tak sampai RM100 pun.. Kenalah bijak berbelanja sekarang ni sbb byk lagi brg yg nak dibeli..
Utk ibu menyusu

Sekian terima kasih.^_^


Untuk maklumat lanjut anda boleh berhubung dengan saya melalui 
Email 
Yahoo : aniahmad_peace[@]yahoo.com 
Gmail : mama.amna[@]gmail.com 
Call/SMS/Whatsapp : 013-518 8860 
Terima Kaseh.. ^_^ 
* These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

0 comments: