Tuesday, March 27, 2012

Newbies : Apa yang perlu saya ambil part #1

Rentetan dari soalan yg tanya saya perlu ke ambil supplement? bila dh bagi soalan vitamin gap test ni, pastu tanya pulak, nak amik apa? banyak benau produknyaaa..pls guide.. eceeehh dah macamm.. tourist guide lak. hihihiii


ok sebelum saya sajeskan kepada anda apa2 produk, mari kita belajar sains( ke biologi??) malam ini ya..keh keh. ok.. maarii kita lihaatt siapaaa yg kenaaaaaaaa






imej di atas menunjukkan ke mana makanan yg kita makan pergi. atau lebih tepatnya nutrien dari makanan yg kita makan.. sebabnya tubuh kita tak kenal masak lemak cili api.. tak kenal nasi.. tak kenal burger.. tak kenal pizza dan lain lain lagi.. taaapi..tubuh kita kenal vitamin A, vit c.. karbohidrat, fiber, kolestrol CONTOHNYA laa.. dan lain lain lagi la kan.. 


to cut it short, semua nutrien dari makanan yg kita makan itu, adalah makanan SEL.. apa itu sel?? sel adalah binaan asas dalam tubuh kita ni.. gabungan sel2 inilah yang membentuk tisu..seterusnya gabungan tisu2 membentuk organ2.. dan organ2 ni menjalankan fungsi sistem..then sistem2 ini yang menjadikan kita organisma yakni manusia. hebatnya ciptaan Allah kan.. MasyaALlah..


jadi sebagai kesimpulan, sel la benda paling basic dalam tubuh kita ini.. jadi, jika anda ada masalah-masalah tertentu berkaitan kesihatan, maka betulkanlah sel anda dahulu.. insyaAllah bila yg basic dh betul, maka yg lain2 juga akan diperbetulkan dengan mudah..untuk memastikan sel2 kita terbentuk dengan sempurna, yakni sel-sel lama diperbaiki, dan pembentukkan sel-sel baru di bantu.. makanan yang paling asas adalah PROTEIN..jadi, pastikan anda ambil protein yg cukup dalam diet harian anda ya.


dari mana nk dpt sumber protein?? ni haa..
  • ikan (2-3 sajian sehari) - 1 sajian = 1 ekor ikan
  • daging (2-3 sajian sehari) 1 sajian = 2 ketul daging sebesar kotak mancis tanpa lemak
  • ikan bilis (2-3 sajian sehari) 1 sajian = 5 sudu besar
  • telur (2-3 sajian sehari) 1sajian = 2biji telur
  • kekacang (2-3 sajian sehari) 1sajian = 1/2 cawan..
mak aiiiii.. mampu nk makan semua sekali utk memastikan protein cukup?? SAYA- tak mampu.. jenuh nak masak hari utk pastikan semua tu ada dlm setiap menu T_T

jadi, untuk memastikan keperluan protein harian saya mencukupi,  saya ambil ini
 


ianya bukan untuk ganti makanan ye kawan2. ianya hanya utk menampung kekurangan nutrien yg tak mampu kita cukupkan melalui makanan.. 


apa istimewanya ESP (Energizing Soy Protein)ni??


  • ESP ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.(maksudnya kena ambil dari makanan)
  • Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian
  • Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.
  • Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones
  • Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.
apa?? pernah dgr soya penyebab kanser? baca sini

saya dh amalkan esp dan dh masuk ke canister ke-4 dah..alhamdulillah..memang terasa perbezaannya.. hubby ku ckp kulit makin cantik *eceeehhh, perasan* , rasa lebih bertenaga, hasil perahan susu ibu lebih banyak (pastikan konsep supply vs demand di jaga ya! ) memang terasa beza la, bila ada hari2 yg terskip amik ESP, hasilnya beza 1-2oz!


anda nk try? email, sms, whatapps saya dgn password "ESP SDM" untuk tawaran yg superduper istimewa!! sehingga 31 mac 2012 sahaja ya ^_^


Untuk maklumat lanjut anda boleh berhubung dengan saya melalui 
Email 
Yahoo : aniahmad_peace[@]yahoo.com 
Gmail : mama.amna[@]gmail.com 
Call/SMS/Whatsapp : 013-518 8860 
Terima Kaseh.. ^_^ 

 * These statement have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

0 comments: