Thursday, March 29, 2012

HOMEMADE CHEEZY WEDGES, MAVELES!!


Suka makan cheezy wedges?? saya-saaangat sukaa!!
jom tgk macamana nak buat cheezy wedges sendiri kat umah. sebiji sejebik rasa macam cheezy wedges K*C. tak caya try ;)

Bahan2nya
Kentang
air
tepung magic
Cheese Powder

Cara2nya
  • kupas kulit kentang, rebus sekejap, lebih kurang 5-7minit
  •  then angkat kentang tu, potong macam wedges


  • sementara itu, sediakan 2 bahagian tepung magic, satu tepung basah ( campur air) satu bahagian lagi tepung kering 
  • then, kentang yg dh rebus dan potong macam wedges tadi, celupkan ke dalam tepung yg basah.
  • lepas tu.. golekkan2 ia ke dalam tepung yg kering pulak
  
  • lepas tuu.. goreng laaa.. kalu ada dep fry lagi bagus. umah ambe xde deep fry. sobssss

  • taraaaaa.. siap bahagian kentang
 

Jom tengok cheese lak

taraaaaaaaa.. cheezy wedges siap!! ;)
 


oh ya, cheese powder dan tepung magic tu, saya ada jual. sapa nak leh contact ya.daaaaaa ^_^

salam sayang, mamaumaramna


Untuk maklumat lanjut anda boleh berhubung dengan saya melalui Email Yahoo : aniahmad_peace[@]yahoo.com Gmail : mama.amna[@]gmail.com Call/SMS/Whatsapp : 013-518 8860 Terima Kaseh.. ^_^

0 comments: