Saturday, September 5, 2015

Jangan Tidur Selagi...

Assalamualaikum

kisah beberapa hari lepas. baru nk share.hihi
selalu dengar kisah orang sembelit ataupun susah nk membuang masa mengandung dan pantang kan?
hakak pernah rasa masa anak pertama dan kedua dulu. memang serik! fuhhh

tapi sejak lepas pantang, mula kenal benda alah yg magik dan banyak membantu dalam hal pembuangan ni, hakak memang tak tinggal dia. teman sejati giteww ^_^

alkisah 2 ke 3 hari lepas tidurkan baby dulu hajat nak bangun untuk supper. ye la ibu menyusu kan cepat lapaq. makannnn je kejenya. complete 5kali sehari tau. hehe

sekaliiii dengan hakak terlelap. sedar2 dalam pkul 2 cmtu kot, malas la nk bangun ke dapur. jadinya malam tu terskip la buah hati hakak si ostematrik itu.

maka keesokkan harinya, hmm hmm hmmm.. hazabanar nak membuang. rasa nak nangis! huwaaaa

tobat dah nak tidur selagi belum telan at least 4biji tablet putih ni. kiikiki


sila tumpukan perhatian kepada word lawas tu ye. penting tu! 


ok, selain bab lawas, bab gigi tak luruh tu memang hakak alami sendiri. lepas bersalin umar ( anak kedua) asyik la terserpih gigi nak2 kalau tengah mengunyah benda yg keras sikit. macam kacang ke. horor ok.

ye la kan, badan orang pompuan ni, masa mengandung, baby amik keperluan kalsium dari tubuh ibu. jadi sangat2 lah penting si ibu amik makanan yang tinggi kalsium untuk menampung keperluan kalsium tubuh ibu dan anak yang dikandung tu. 

lepas konsisten dengan ostematrix ni, tak ada dah episod2 horor gigi terserpih semasa mengunyah.haha


nak kongsi la sikit review pengguna yang si tablet putih ni dah selesaikan masalah mereka dengan izin Allah :)





jika ia dah membantu beribu orang menyelesaikan masalah mereka, why not kita cuba kan? ;)

----------------------------------------------------------
INFO & ORDER
 Ani Ahmad
 013.518.8860
ani-ahmad.blogspot.com
----------------------------------------------------------

0 comments: