Sunday, August 16, 2015

Checklist barang ke hospital

Assalamualaikum
Oleh kerana persiapan ke hospital pn last minute kan. Nak share checklist yg sedikit sebanyak membantu la jugak.hihi

Dapat ni dr grup whatsapp entah siapa share tak dpt recall. Tepek sini mana tahu membantu sape2 yg tersesat ke sini :p


 Oh ya, kalau bercadang bersalin di hospital kerajaan, bawak la termos, pinggan, sudu garfu, biskut ke roti ke kurma ke.minuman 3in1 ke.  Lepas bersalin lapaq oooo. Jenuh nk tggu waktu meal depa hntar makanan atau tggu husband hntr makanan time melawat :D

On top of barang2 yg di bawa tu kan, bungkus asing barang yg nk bawa masuk labor room. Nanti kang x de la dah nak masuk labor room baru nk korek2 dalam bag. Hehe
-sepasang baju baby
-maternity pad
-bedung
-selimut baby @ lampin


Hmm tu je kot. Silakan share jika bermanfaat! :D







0 comments: