Saturday, January 7, 2012

Set untuk Ibu menyusu

Assalamua'laikum..

ini namanya set untuk ibu menyusu je kawan-kawan..bukan set untuk tambah susu... jangan salah faham, baaaanyak bezanya.. 

sekilas huraian untuk setiap vitamin yang terkandung di dalam set ini, check it out!! :-D

♥ Vita-Lea Iron Formula/multivitamin
~ Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi.
~vitalea telah di lengkapi dengan iron
~ zat besi membantu untuk tidak mudah pitam atau pening
~Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah.
~ Ada kajian mengatakan, kandungan zat besi dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan pertama menyusu bayi, dan ibu juga digalakkan menambah ikan bilis (salah satu sumber zat besi) ke dalam makanan pertama si comel. Maka, pengambilan vita-lea iron fortified ini membantu si anak memebesar dengan baik.

♥ B Complex
~Sangat penting dalam membantu memetabolismakan karbohidrat, lemak & protein,
~Anti stress (sebagai penenang),bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. ~ ~Pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu jadi ibu perlu ambil b-compleks secara konsisten
~Membantu meninggikan sistem pertahanan badan
~ menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga
~menggalakkan mood tenang dan positif
~ Vitamin B juga dapat melahirkan wajah yang cantik berseri dan tidak kusam.

♥ Vitamin C
~ Sangat penting untuk menjaga salur darah
~ sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ~membantu mempercepatkan kesembuhan pada luka
~Antihistamine semulajadi, meningkatkan antibodi dalam susu ibu. Jika si ibu atau si anak demam, anda hanya perlu tingkatkan pengambilan vit-C ke 2 biji sehari. Mungkin tak perlukan ubat demam. Kadangkala, bila pumping ataupon di gigit oleh anak, puting akan mudah terluka, maka, luka akan cepat baik, selain dari kulit makin bersih, cerah & cantik.
~menjadikan kulit makin bersih, cerah & cantik.
~Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik

♥ Alfafa
~Mempunyai 1001 khasiat, dan antaranya sebagai penggalak susu. ~Dalam penyususan, alfalfa membantu memekatkan susu di mana ia akan menambahkan jumlah lemak di dalam susu ibu. Maka, susu ibu lebih lemak berkrim!
~Turut membantu perkumuhan (lebih lawas-bantu turunkan berat badan!)
~membuang angin dalam badan itu,jadi Bayi anda juga akan kurang kolik (angin dalam badan).

*Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh2an ini mempunyai banyak khasiat kesihatan.
~Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang.
~Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan.
~Alfafa juga membantu merawat masalah kewanitaan - merawat keputihan, mengecutkan dan merapatkan.

NOTA:
~Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. lebih banyak anda ambil, lebih banyak air yang anda perlu minum  

SuperMak kata: set ini membantu saya kekal sihat, cergas dan 'fit' untuk menguruskan peranan. ye lah, kita la isteri, kitalah ibu , kitalah pengurus rumahtangga kan? nak nak bagi wanita yang berkerjaya..mana dgn kerja lagi, anak2 lagi..suami lagi..rumah lagi..semuanya memerlukan kita untuk menguruskannya..(jgn merungut, banyak pahalanya tu,insyaAllah :-) ) 

Alhamdulillah pengambilan makanan tambahan ini saaaaangat membantu saya, bila badan kurang penat, kurang stress dan kurang letih maka susu pn mengalir dgn lancar, insyaALlah.. jom cuba! :-) 

emailkan pertanyaan anda ke [aniahmad_peace@yahoo.com] atau sms 013-5188860 untuk mendapatkan harga yang istimewa, konsultasi percuma dan cenderahati istimewa apabila membuat belian dari blog ini. terima kasih.. :-)

0 comments: