Saturday, March 26, 2011

Kurma-Badam-Coklat

Assalamua'laikum..
aktiviti di kala petang sabtu yang bosan..anakanda dgn ayahandanya sedap tidoq sebab hujan.. ^_^

bahan-bahannya ialah..


kurma




badam


dan coklat 
( ni lebihan coklat masa buat almond london raya puasa tahun lepas)




belah kurma then letak la badam.
(make sure badam tu dh dibakar dulu la kann)


after

macam nk buat biskut jugak la, coklat tu double boilkan, then salut la kt kurma badam tadi..
dah siap..
taraaaaaa...
 kalu nk cantik sikit letak dlm cup kertas tu la, oleh kerana kt umah tak ada cup kertas tu, i susun2 ja dalam talam letak dalam freeze. setel. ^_^
tapi bila makan banyak2 macam muak jugak, sebab coklat tu manis, campur lagi kurma pn manis.. aduss

sekian..aktiviti merapu di petang sabtu..^_^ 

0 comments: