Tuesday, June 17, 2014

Kisah cinta dgn shaklee? Part #2

Sambung dr entry lepas

Lepas join ahli, mak shaklee saya masukkan dlm grup eksklusif utk pengedar. Waahh best masuk situ. Semua dh ada tersedia. Tggl nak baca atau tak je ")

Masa tu ani macam blur2 shaklee ni MLM. Rasa mcm x sedar kot ianya MlM. Sebab typical MLM kan biasa suka push2 org join 😅 ni x de push2 pn. Ajak pn idok. Serah diri sendiri je. Hehe

Maka bermulalah pengishtiharan ani sebagai SID yg bertauliah. SID yg komited gitu. Ani byk share experience sendiri. Nk org lain dpt manfaat yg sama seperti mana yg ani dh dpt. Xkan nk rasa best makan shaklee sorang2 kan ")


Sambil makan sambil study gali more info. Kenapa begitu kenapa begini, buat dr apa, kesannya apa, bagaimana ia bertindak dalam tubuh dan sebagainya lah. Boleh kata awal2 tu study mcm nk masuk exam. Tp x stress sebab ani suka! Lagi baca lagi seronok, lagi excited! 

Xde simpan stok pn masa tu. Masa sebulan pertama join tu, bila ada org order ani minta upline poskan. Ala2 dropship gitu. Lepas sebulan tu, order sendiri jo lah dr shaklee. Masa tu belum ada sistem on9 bagai mcam selarang ni. Order guna email :) bila org order, buat payment, ani pn order dr shaklee. Dlm 1-3hari brg dh sampai depan umah cust ")

Bonus bulan pertama masa tu rasanya dlm rm74. Seronok x mau xmah baqhang! Lepas la beli GLA compleks. Hehe

N the time goes on. Umar yg makin byk akal, amna yg makin manja, mesin basuh rosak! Hari2 balik sekolah ani stress sebab penat mendobi. Haha. Then 1 malam lepas bangun mengepam, ani tulis apa yg ani nk capai dgn shaklee. Tak tau la dari mana dtg idea tu. Tp ani buat! 
Antara salah satu yg ani nak tu adalah BELI MESIN BASUH CASH!
(Malu nk share sini sebab tulisan "cikguuu" sgt! ) 😅😅😅

Apa jadi lepas tu? Jeng jeng jengg

Nnt sambubg. Anakanda soleh dh bangun!

Bai

0 comments: