Tuesday, May 25, 2010

segala puja dan puji hanya untuk ALlah..

alhamdulillah..

pagi tadi saya telah menelefon ke JPN Terengganu, jabatan pendidikan terenganu ye, bukan jabatan pendaftaran..ehehee..

saya menelefon untuk menanyakan samada adakah nama saya sudah tersenarai dalam calon-calon yang akan berkhidmat untuk negara di terengganu berikutan permohonan saya untuk bertukar..

dannnnnn

ALHAMDULILLAH!! syukur sgt2!! mmg nama saya ada di JPN terengganu! saya sangat seronok hari ni.. Wahai kawan2 seperjuangan di SKSD, esok saya belanja chocolate indulgance secret recipe ye!

alhamdulillah,alhamdulillah,alhamdulillah!
Continue Reading

Sunday, May 23, 2010

@ Saya saaaaaangat suka durian!!


saya adalah sangat suka makan durian.. sampaikan masa pregnantkan amna dulu, saya makan sampai berdarah2 hidung.. ish ish teruk betul. tapi tak boleh lawan 'kesukaan' yg satu itu tambah2 la tgh pregnant kan.. encik suami larang pon buat 'ketegaq' jugak.. ayat saya adalah 'nnti anak meleleh air liur kalu tak makan..' hihii..tapi berdarah hidung tu x bgtau la kt dia.. cari pasal namanya kalu bgtau..kih kih..

MIL cakap sekarang ni durian dh mula luruh..ohhh nikmatnya.. teringat pengalaman 2 tahun lepas. masa tu belum pregnant(masih kt maktab) bila weekend je, mesti balik kg n rabat bukit p cari durian.. bestnyaaa.. makan la la tu jugak..

tahun lepas masa musim durian x leh p rabat bukit pasai perut dh besaq..uhuk! saya sangat suka rabat bukit ok!

tahun ni pulak, walaupun dh tak perut besaq, tp x leh p rabat bukit pasai encik suami tak dak.. uhuk! wahai encik suami, cepat la balikkkk!!

jom layan gambaq 2 tahun lepas.




turun p cari durian celah celah semak


owh ada sebijik, alhamdulillah..


penat turun naik bukit


kopek jangan x kopek


dan inilah hasilnya..nmpak cam x brapa best je buah ni..



abang kata 'makan aje la..'

owhh..how i miss that moment!
Continue Reading

Saturday, May 22, 2010

@ tukar

khamis lepas, penolong kanan saya cakap kemungkinan besar saya akan dapat tukar.. alhamdulillah..tapi..banyaknya keje kene setelkan dalam seminggu ini!

xpe,xpe..asalkan dapat dok sekali dengan dear husband. kesian kat saya, kesian kat dear daughter.. huhuu..

tapi x tau lagi dapat area mana.. harap2 jangan la dicampak jauh2 sangat dari tempat keje abg..ameen..
Continue Reading

Wednesday, May 19, 2010

ini kisah kami..[part 1]







11 ogos 2007 [nikah]

18 ogos 2007 [ majlis ]



in the womb 12weeks..


in the womb 37 weeks..


a few hours after deliver..


mlm pertama tido kt luar rahim mama..



3days..


lepas cukur jambul..

about 2 weeks..dh pandai senyum2..

syawal pertama bersama permata hati.. mama dlm pntang lg tu..












Continue Reading

Tuesday, May 18, 2010